Людмил Терзиев спечели със 73%, голяма подкрепа за местна коалиция ДПС/НДСВ

Людмил Терзиев ще продължи да управлява община Хаджидимово, снимка: Infomreja.bg, архив

Шестима от общо осемте кметове в община Хаджидимово са от нея, тя доминира и в местния парламент

На проведените вчера избори за местна власт в община Хаджидимово безспорен победител като кмет на общината за четвърти мандат е Людмил Терзиев от коалиция ДПС/НДСВ.

За него са гласували 4 202-ма души. За опонентите му – Лазар Папазов от ПП ГЕРБ и Иван Сабахлъков от ВЪЗРАЖДАНЕ, съответно – 995 и 393-ма избиратели.

От кметовете на кметства най-дълго управлява Адем Арнаудов в Абланица. Той нямаше опонент на тези избори и спечели пети мандат с 1 176 гласа. Арнаудов е представител на местната коалиция ДПС/НДСВ.

Ветеран в изборните победи е и Георги Парасков от местна коалиция ДПС/НДСВ, който ще оглавява кметство Садово също за четвърти мандат. Той е получил подкрепа от 159 свои съселяни, а кандидатът на ПП ГЕРБ – Кирил Бойков, от 50.

Начело на село Теплен за трети път застава Живко Петелов от местна коалиция ДПС/НДСВ. Вчера той получи 183 гласа срещу 91 за Северин Бекяров от ПП СДС.

Също трети мандат започва кметът на Ново Лески Георги Ванкалов от местна коалиция ДПС/НДСВ. За него пуснаха бюлетини 200 избиратели, а за претендента от ПП ГЕРБ – 65 души.

Кметството в село Копривлен ще оглавява за втори път Лъчезар Банев от местна коалиция ДПС/НДСВ. Гласовете за него са 389, а за Ангел Зайков от Инициативен комитет, подкрепен от БСП, – 353.

Нови кметове ще има в селата Блатска и Беслен. В Блатска  с 243 гласа спечели Тугай Неби от ПП СДС срещу 105 гласа за Иляз Ибишев от местна коалиция ДПС/НДСВ.

Новият кмет в Беслен се казва Росен Чапкънов от ПП ГЕРБ. Неговите гласове са 203 и са с 9 повече от тези на Пирин Бочуков от местна коалиция ДПС/НДСВ.

А ето как изглежда разпределението на гласовете за Общински съвет – Хаджидимово. Най-голяма е подкрепата за местната коалиция ДПС / НДСВ, за която са дали гласа си 2 200 души. На второ място се нарежда ПП СДС с 892 гласа, следвана от  БСП за България със 711 гласа, ПП ГЕРБ – 666 гласа, ВЪЗРАЖДАНЕ – 147 и ВОЛЯ – 13 гласа.

Особеност на вчерашните избори в община Хаджидимово са многото недействителни бюлетини във всички секции и най-вече в Копривлен. Обяснението, което дават местните хора, е, че по-възрастните са предпочели да постъпят по този начин, отколкото да обидят някого от кандидатите, с които имат роднински, съседски и други отношения.

 

КОМЕНТАРИ

Анонимен222:52 - 30.10.2019
Номерът с празните бюлитини , отново мина...Жалко, че хората си продадоха ЧЕСТТА за пари, пилета, телевизори, перални и т.н.Да не говорим, че и един поп продажник за 300лв.а то за ДПС! Явно, този народ надолу е затъпял и опростял, за да допусни тази непростима грешка! Това ви беше последниьт шанс, а сега мизерувайте и страдайте! Успех !
Анонимен17:04 - 28.10.2019
Успех на Людмил Терзиев.
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK