Изграждат защитено жилище за деца за 786 000 лв. в Гоце Делчев

Владимир Москов, снимка: infomreja.bg

Поредният проект на община Гоце Делчев със 100 % европейско финансиране е получил одобрение, съобщиха от Общинска администрация. Той е по Оперативна  програма „Регионално развитие" и стойността му е 786 000 лева. Парите ще бъдат вложени за изграждане и обзавеждане на постоянно жилище за 14 деца с умствени и физически увреждания, които в момента се намират в различни социални институции. Проектът предвижда и средства за обзавеждане и благоустрояване на дворното пространство, коментираха от администрацията на кмета Владимир Москов, откъдето очакват в близките месеци поне още десет от внесените проекти на общината да получат одобрение.

Срокът за изграждане на защитеното жилище е 18 месеца. То ще бъде построено на общински терен, на територията на бившата казарма. Сградата е проектирана в Г–образна форма, според изискванията на Държавната агенция за закрила на детето. Спазено е и условието тя да съответства на архитектурата на близките до нея постройки. Спазено е и условието на програмата да не се намира близо  до сгради, предоставящи здравни, образователни, културни и административни услуги.

Изграждането на центъра за настаняване от семеен тип е първа стъпка към разкриването на алтернативни услуги и форми на грижа, близки до семейната среда. Ще бъдат разкрити 13 нови работни места за квалифициран и помощен персонал, а цялостната издръжка на центъра през следващите две години ще бъде осигурена от Оперативна програма „Човешки ресурси", коментира  кметът Владимир Москов.

Както ИНФОМРЕЖА писа, ВАС отхвърли постъпилите преди половин година жалби, които стопираха изпълнението на проект за 8, 5 милиона лева за пълна реконструкция на 25  улици в Гоце Делчев и пълно обновление на градския парк. След  подписване на договора, и този проект на Общината ще намери реализация.  
 

КОМЕНТАРИ

.......17:36 - 04.11.2011
Владо,голям боклук си ти!!!!!!!!
33313:19 - 04.11.2011
Дано при реконструкцията на улиците най-после махнат ненужно високите бордюри, които освен да пречат на движението на майките с колички и възрастните хора, не знам за какво друго служат!
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK