Изграждат защитени съоръжения, в които гражданите на Кюстендил да могат да изхвърлят отпадъците си от опаковки

Снимка: Infomreja.bg

До блоковете, които са получили безвъзмездна помощ ще бъдат изградени защитени съоръжения, в които гражданите да могат да изхвърлят отпадъците си от опаковки, така, че те да не могат да бъдат ограбвани след това. Това съобщи пред медии Росица Плачкова – зам.-кмет на Община Кюстендил.

Това ще бъде направено и ще се положат усилия от страна на Общината да има защитени места във всеки един от блоковете. „Във всеки един от входовете ще бъде монтирана табела, за да може всеки излизащ да прочете в кой контейнер, какво да изхвърли. Ще бъдат разпространени брошури на всички заинтересовани.“, уточни Плачкова.

Тя обясни, че в работата, която ще продължи една година ще вземат участие общински служители, като през месец ще бъдат организирани събития. В края на този месец ще бъде и първото събиране, в което ще бъде показано как се прави разделно събиране и какви са ползите от него.

„Всички трябва да събираме разделно, защото това е единствения начин да намалим общия си отпадък и с това да намалим отпадъка, който се изхвърля на депа. Ако всеки един от нас оставя, изхвърля отпадъците от опаковки в контейнерите за разделно събиране ще намали общия си отпадък със сигурност с над 60 %“, каза Росица Плачкова – зам. – кмет на Община Кюстендил. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK