Изграждат параклис „Въведение Богородично“ в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

 Първа копка бе извършена днес в Кюстендил по изграждането на параклис „Въведение Богородично“ в града, който ще се намира на ул. “Константинова баня”, в двора на сградата на бившия филиал на детската градина “Славейче”.

Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български благослови начинанието, чийто старт бе даден с полагане на основен камък.

Наред с това във въпросната сграда ще има и Православен детски център с първоначален капацитет от 25 деца, който при интерес от страна на родители и деца ще бъде увеличен. Православният център ще бъде към Гранишкия манастир „Св. Лука“.

„Децата на Кюстендил със засилен акцент към православното обучение ще могат да посещават заниманията. Центърът предстои да бъде газифициран със средства на дарители и обновен, така, че да се превърне в едно модерно средище“, каза Петър Паунов – кмет на Кюстендил.

По думите му посещенията най-вероятно ще се заплащат, но заплащането няма да бъде непоносимо, така, че идеята е да има едно православно средище за деца от едногодишна възраст докато влязат в училище. „Да се надяваме, че тук ще бъде посято зрънцето на вярата“, допълни още Паунов. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK