И в Дупница почетоха Освобождението на България

Снимки: Община Дупница

По традиция, в града беше проведен и празничен концерт, който започна с издигане на българския трикольор

143 години от Освобождението на България от Османско робство отбелязаха днес в Дупница. Бяха поднесени венци и цветя от кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев и заместникът му Крум Милев, Общински съвет-Дупница, политически партии, сдружения, читалища и спортисти. Да се преклонят пред имената на дупнишките опълченци бяха дошли и кандидатите за депутати от различните листи.

По традиция, в града беше проведен и празничен концерт, който започна с издигане на българския трикольор под звуците на химна.

„Радвайте се с радостта, която е утешила страданието на народа ни от още живите рани по загубените синове преди 143 години. Днес е празник, общ за всички ни и личен за всекиго, а на празник – благодарим. Нека благодарим смирено, но горещо на тези, които са ни подарили повод вече 143 години да празнуваме не само на тази дата, а всеки ден, че сме свободни, а не робове.

Нека не забравяме – за да бъде почитта ни искрена не трябва само да подаваме цвете с ръка пред паметниците и паметните плочи, а да носим в душите и умовете си синовната любов към Родината и братска грижа към околните“, обяви кметът инж. Чимев пред присъстващите.
 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK