Изграждат допълнителен канал в ж. к. „Бистрица“ в Дупница

Снимки: Община Дупница

Причината са наводнени мазета

Направата на допълнителен канал над бл. 90 в ж. к. „Бистрица“ в Дупница започна от днес. След като проблемът с наводняването на мазетата продължи, от Община Дупница вчера извикаха специалист, който заедно с Директора на Дирекция "Строителство" инж. Иван Бельов да предложат вариант за решаване на проблема.

Още днес бе ангажирана техника, която да изкопае канал до съществуващото дере. "Надявам се, че оттичането вече ще бъде към дерето и проблемът, който е от постояването на блока ще бъде разрешен. Правихме дренаж, който очевидно не е достатъчен и затова предприехме вариант с допълнителен канал. Има още някои по-специфични дейности за довършване и да се надяваме, че проблемът за хората ще бъде разрешен окончателно", обясни инж.Бельов, който заедно със зам.кметът Крум Милев бяха днес на място да проследят ремонтните дейности.

От Община Дупница реагираха и на друг случай на ул. "Саморанска" с наводнени мазета на няколко къщи и изпратиха техника, която да извърши необходимите дейности по решаване на проблема.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK