Изграждат детска градина за 100 деца със специални нужди

снимка: infomreja.bg, архив

Община Благоевград подписа договор  с Министерството на труда и социалната политика по проект “Междусекторни услуги за ранно детско включване за деца до 7 години и техните родители”, финансиран от Международната банка за възстановяване и развитие.

Със средствата ще бъдат построени детската градина и Общностен център в кв. “Еленово”. В тях ще се полагат грижи за деца със здравословни проблеми, чиито родители са безработни или са от уязвими етнически групи.

Разпределението ще бъде в 4 групи от по 25 деца, допълнително ще се работи и по семейно консултиране и подкрепа, здравна консултация за деца, индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания, ранна интервенция за уврежданията  и наблюдение на здравния статус, физическото и психомоторното развитие на децата.

От услугите ще могат да се възползват деца и родители от цялата община.

Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца, като 12 от тях са предвидени за строителство.

 

КОМЕНТАРИ

32119:41 - 13.06.2012
Добре де, как може да правят паралелки с по 25 деца със специални образователни потребности!?!? Кой мозък го е измислил, да отиде той да работи там!~!! Те трябва да са не повече от 15 деца в група или поне още 2 помощник учители! Защо никога не се прави нещо както трябва в тая държава?!?!???
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK