Изготвят съдебно-техническа експертиза на 150 "неличащи" бюлетини от вота в Копривлен

Снимка: Infomreja.bg, архив

Делото е образувано по жалба на Ангел Зайков, кандидат за кмет на Копривлен

Административен съд – Благоевград, даде ход на делото, образувано по жалба на Ангел Зайков, кандидат за кмет на кметство село Копривлен срещу решението на Общинската избирателна комисия в Хаджидимово.

С въпросното решение е обявен за избран на първи тур за кмет на кметство село Копривлен – Лъчезар Банев. Жалбоподателят оспорва действителността на отчетените от секционните комисии бюлетини.

След като изслуша страните по делото, съдът откри производство по оспорване истинността на протоколите на СИК № 11 и СИК № 12 в село Копривлен, както и на протокола на ОИК-Хаджидимово, по решението за избор на кмет.

Съдът допусна оглед, проверка и преброяване на недействителните бюлетини, подадените в секция 011, в която СИК протоколът е подписан с особено мнение от всичките членове на комисията.

В съдебна зала беше отворен чувалът с изборни книжа от СИК № 11 и бяха прегледани 150 бюлетини, отчетени от комисията като „неличащи“. Съдът разпореди изготвяне на съдебно-техническа експертиза на тези бюлетини.

Следващото заседание по делото е насрочено за 18.11.2019 г. от 14.00 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK