Изготвят план за управление на три защитени резервати

снимки: infomreja.bg

Стартира изпълнението на проект за изготвяне на план за управление на резерватите „Църна река”, „Габра” и „Острица”. Бенефициент по него е Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите – Перник. Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на страната по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.”

Общата стойност на разработката е 265 918 лв., от които 226 031 лв. се отпускат от Европейския фонд за развитие и 39 887 лв. е националното финансиране от държавния бюджет на страната.  Основната цел на проекта е да се изработи План за управление на резервата Църна река и да бъдат актуализирани плановете за управление на поддържан резерват „Габра” и резерват „Острица”.

С плановете за управление на Защитените зони ще се прецезират  режимите, нормите, условията, препоръките и дейностите за тяхното управление, съобразно поставените цели за период от 10 години.

В рамките на предстоящите обществени обсъждания ще се потърси баланса на интересите и координацията на институциите и други заинтересовани лица в името на защита на природата и в съответствие с целите на регионалното развитие.

 

снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK