Издъхна младата жена, простреляна на животинския пазар в Гоце Делчев

снимки: infomreja.bg

В късния следобед днес в реанимацията на МБАЛ "Иван Скендеров" издъхна 27-годишната Димитрия Асенова от село Гърмен, която бе простреляна в понеделник на животинския пазар в Гоце Делчев от психично болния Благой Докузов, на 82 години от града.

Веднага след вестта за смъртта на младата жена пред болницата се събраха ромите от целия гърменски квартал „Кремиковци”. В момента болничното заведение е под полицейска охрана, а кандидатът за депутат Ахмед Башев се опитва да успокои нажежената обстановка.

Тялото на починалата жена е в моргата и утре ще й бъде направена  аутопсия.

В понеделник около обяд Димитрия Асенова бе простреляна от психично болния Благой Досузов, познат в града като бай Благо Цената, докато обядвала със съпруга и детето им в семейната каруца.

Куршумът, който отне живота на младата жена, бе изстрелян от самоделно и незаконно оръжие, което стрелецът държал в дома си от години.

Лекарите от болницата в Гоце Делчев бяха над простреляната жена денонощно, направени й бяха две тежки животоспасяващи операции, но се оказа, че куршумът освен далака, бъбрека, черния дроб, диафрагмата и други органи, е засегнал и аортата.

През трите критични дни 27-годишната Димитрия Асенова бе на командно дишане и непрекъснати вливания на кръв и плазма. 

Въпреки тежкото й състояние, медиците от МБАЛ "Иван Скендеров" до последно таяха надежда, че ще я върнат към живота.

Междувременно старецът убиец бе закаран за лечение в психодиспансера в Благоевград, а домът му в местността „Забурдата" до животинския пазар, където живее и семейството му, остана под полицейска охрана, която вероятно ще продължи и през следващите дни.

От полицията съобщиха, че засега няма сериозни стълкновения пред болницата в Гоце Делчев.

 

Съпругът на ранената жена - Дарин Мишев
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Ко?09:09 - 26.09.2014
Голяма работа, пълно е с мангали, даже си е добро дело!
krasi21:47 - 18.09.2014
Takiva bokluci triabva da gi ubivat ne samo da gi darjat vav aresta i da gi raniat
????22:28 - 17.09.2014
Стария доснок няма как да го вкарат в затвора нека го съди Господ .Той го е осъдил и без това щое семейства еразплакал този изверг . Искам 10 години по лудниците да изкара това да чму е наказанието
жостово22:25 - 17.09.2014
Жалко за жената. В затвора този тъпунгер! Болен не болет - там! Убиец!

FACEBOOK