Издирват Христо Стоичков за неплатени данъци

Снимка: Senzacia.net, архив

Христо Стоичков не е плащал местни данъци и такси за имотите си на Пампорово от 2012 година. Той дължи на Община Смолян над 1000 лева.

Камата има 90 кв. м апартамент на метри от пистите и терен, на който щеше да строи вилно селище. Той е един от многото собственици в курорта, които не си плащат данъците, съобщиха от администрацията в Смолян, цитирани от "Марица".

"Малко от собственици с имоти в Пампорово са редовни платци. Това са тези, които са с редовни документи. На частни съдебни изпълнители са предадени длъжници, чиито обекти са на акт 15 и на акт 14, собственици, които са преотстъпили свои обекти и са някъде в чужбина, а партидите са на тези, които вече не са в страната", обясни зам.-кметът на родопския град Венера Аръчкова.

Според публичния списък на длъжниците на сайта на община Смолян, със задължения към управата от над 1000 лева са 994 души, като повечето са предадени на НАП. Сред тях има над 300 чужденци, които дължат налози основно за жилища в апарт хотели в района на Пампорово.

Христо Стоичков, който е почетен гражданин на Смолян от 2005 г., е най-известното име в списъка на длъжниците с над 1000 лева борчове към общината. Той е предаден на НАП.

Футболистът имаше намерение да прави вилно селище край родопския град на 16 декара свой парцел в местността „Смолянските езера“.

През 2004 г. Христо Стоичков се съди с данъчните, тъй като те претендираха за неплатени близо 18 000 лв. данък общ доход за периода 1995-1999 г. В крайна сметка съдът отмени актовете им.

Осем години по-късно Камата поиска спешна среща с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, за да изчисти съмненията за укриване на данъци. Стоичков тогава каза, че ще настоява Министерството на финансите да изготви справка, която да покаже дали дължи данъци или точно обратното - държавата има да му връща заради надвзети суми през годините. /Dnes.dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK