110 000 българи са се върнали у нас

Екатерина Захариева, снимка: МС

Още 766 искат да се приберат

По данни на Гранична полиция над 110 000 човека са се прибрали обратно в България. 766 са българите по света, които искат да се приберат обратно в България, като около 70 от тях са туристи.

Това заяви в сутрешния блок на БиТиВи вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

Все още има проблем в Чили, появяват се все повече и повече индивидуални туристи. Захариева бе категорична, че не иска да чува и неща от типа "ама почивката ни приключва след два дни", защото животът и здравето са много по-важни от почивката, а и служителите по консулствата са се сблъскали с доста странни ситуации.

Не е редно от парите на данъците да се прибират хората. Ако става въпрос за хуманитарен случаи правителството винаги е реагирало, изтъкна външният министър.

Листата на чакащите е огромна. В постоянна връзка сме с много колеги от Европейския съюз, подчерта Захариева.

Има доста българи, които живеят постоянно като в Испания например, там над 180 човека са заявили желание да се приберат. Много българи вече се прибраха, но има и още хора, които трябва да се приберат, каза Захариева и допълни, че помощта на държавата е логистична, а не финансова.

Организирани са чартъри, които са платени и с няколко национални превозвачи два пъти са прибрани хора от Мароко. Прибрани са и българите от Индия.

Цяло чудо е да се намерят билети от редовните линии, по думите на Захариева.

Прибрани са сънародниците ни от Индия - 39 български граждани, заедно с румънци и унгарци. От Бали са прибрани 30 души, от Дубай също се прибират доста хора. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK