Издирваният в Стара планина турист се появи

Снимка: ПСС

Издирваният от дни турист, който изчезна в Стара планина, вече е на безопасно място, след като сам се е появил сред цивилизацията, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС), цитирани от БНР. 

40-годишният Тодор Владимиров дошъл сам до хижа "Васил Левски". Той е жив и здрав. От ПСС, разбира се, съобщиха, че прекратяват акцията по издирването му.

Службата 4 дни провеждаше тази акция. А днес в нея се включи и отряд от Пловдив. Общият брой на планинските спасители и рейнджърите, които издирваха мъжа, е 28 човека. По първоначални данни той не се беше прибирал вече пети ден.

Тодор Владимиров е бил в района над хижа "Васил Левски", на връх Жълтец. Сигналът към ПСС беше е подаден във вторник около 14.10 ч. Само около час преди да се появи сам, хеликоптер "Кугър" от 24-та авиобаза Крумово излетя, за да се включи в издирването.

Според близките на туриста, той е много опитен и добре екипиран. Въпреки това липсата на връзка с него от понеделник ги изправи на нокти и се наложи да подадат сигнал, че е в неизвестност.

Екипаж на Военновъздушните сили се включват и в още една спасителна операция днес. Транспортен самолет C - 27J "Спартан" от авиобаза Враждебна е излетял в 12,20 ч. с екип от Военномедицинската академия (ВМА).

Самолетът ще транспортира за лечение от МБАЛ Варна към ВМА - София тежко пострадал при взрива на гара Хитрино на 10 декември тази година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK