Издирваният собственик на депото в Дупница сам се предаде в полицията

Снимка: Infomreja.bg

Задържат го за 24 часа, но отива в болница

Издирваният в продължение на 3 дни собственик на депото в Дупница – Кольо Илиев, сам се предаде в полицията. Точно в 13 часа днес той пристигна в полицейското управление с адвоката си. На него е наложена мярка за задържане в срок от 24 часа, но заради влошеното му здравословно състояние той ще бъде настанен в болница.

„Според представените документи, Илиев се нуждае от специализирани медицински грижи. Той ще бъде вкаран в болница, където ще бъде под постоянна полицейска охрана“, коментираха източници на ИНФОМРЕЖА.

Под ръководството на Районна прокуратура – Дупница, се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 353б, ал.1 от Наказателния кодекс – управление на отпадъци не по установения ред, с което е създадена опасност за живота или здравето на другиго или за причиняване на немаловажни вреди за околната среда.

На 05.02.2020 г. при специализирана операция и в присъствие на всички контролни органи в района на гр. Дупница, до търговско дружество „Феникс Дупница“ ООД, са били установени отпадъци от разнородни материали с неустановен към момента вид и произход.

Към настоящия момент е извършен оглед на местопроизшествие, претърсени са два адреса, разпитани са свидетели, иззети са документи и проби от отпадъка.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, преди два дни в Дупница пристигнаха еко министърът Емил Димитров и главният секретар на МВР Ивайло Илиев. Те обаче не успяха да се срещнат с управителя Кольо Илиев, който излезе в болничен и не успя да получи един от поредните си актове.

Последва и спиране на дейността на фирмата, а експерти от РИОСВ-Перник, запечатаха съоръженията за преработка. Целта на принудителната административна мярка е да се изчистят терените, замърсени с отпадъци и намиращи се извън разрешените площи.

„Приоритетите на главния прокурор и на премиера са ситуациите с водата и с отпадъците. Както виждате институциите работят. В цялата страна се провеждат следствени действия, ние няма да спрем до тук, с този случай, но в ситуации като тази трябва да има много по-бърза възможност за закриване на обекта“, заяви министър Емил Димитров по време на посещение си в Дупница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK