Издирван за тежко престъпление задържаха на ГПУ - Петрич

снимка: infomreja.bg, архив

Гранични полицаи задържаха 24-годишен мъж, обявен за общодържавно издирване

В.Г. е заподозрян в извършването на тежко престъпление в с. Александрово

След получен сигнал от ОД МВР-Ловеч, около 14.30 часа вчера гранично-полицейски наряд от ГПУ-Петрич спрял за проверка лек автомобил „Рено Еспейс”. Колата управлявал 35-годишният Г. Г. Проверката била извършена в района на ж. п. прелеза до село Кулата. В реното пътували още четирима българи - В. Г. /24 г./, М. А. /49 г./, А. К. /34 г./ и 14-годишно момиче, всичките от Ловеч. Установено е, че 24-годишният В. Г. е обявен за общодържавно издирване. След разпит спътниците му са освободени, а автомобилът е предаден на ГПУ-Петрич.

24-годишният мъж е издирван във връзка с извършено тежко престъпление, съобщиха от МВР. На 3 януари в 22.30 часа в полицията в Ловеч е получен сигнал за инцидент в с. Александрово. Около два часа по-рано в жилището на 83-годишна жена нахълтал непознат мъж. Той я заплашил и я насилил. Образувано е досъдебно производство по чл. 152, ал. 1, т.2 от НК.

След предприетите незабавни действия криминалисти от ОДМВР-Ловеч се насочили към В. Г. Междувременно той успял да се укрие. В хода на разследването полицаите получили информация, че младият мъж ще направи опит да напусне страната с лек автомобил „Рено Еспейс". Така се стигнало до задържането му от служители на „Гранична полиция”.

24-годишният мъж е от с. Александрово и е криминално проявен – регистриран за кражби и осъждан.

Действията по разследването продължават.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK