МВР търси 1126 души с влезли в сила присъди

Снимка: offnews.bg, Валентин Радев

МВР е обявило за общодържавно издирване към 15 януари 2018 г. 1126 лица, които са с влязла в сила присъда. Данните обяви вътрешният министър Валентин Радев по време на днешния парламентарен контрол, цитиран от БТА.

През 2017 г. са задържани 563-ма души от тази категория. Радев обясни, че сега се прави сравнителен анализ с други европейски страни, за да се провери къде се намира България в тази статистика и дали проблемът е общ, или само за страната ни.

Депутатът от БСП Иван Иванов обяви от трибуната, че според данни от Министерството на правосъдието, за миналата година не са се явили в местата за изтърпяване на наказание и лишаване от свобода 634 лица, а от 1 до 15 януари тази година - 18 лица.

Във връзка с трагедията с унитото от куче дете в село Мокрище вътрешният министър коментира още, че през 2017 г. са образувани 60 досъдебни производства по чл. 325 от НК, който инкриминира неупражнен контрол и грижи върху животно, в резултат на което то е причинило средна или тежка телесна повреда на човек. Радев допълни, че днес ще се среща с неправителствени организации, защитаващи животните.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK