Издират двама, опитали да оберат пощенски клон

снимка: Нора Василева, infomreja.bg

Полицията в Кюстендил издирва двама мъже, които вчера следобед са направили опит да оберат пощенски клон, намиращ се на ул. "Бузлуджа". Те опитали през гише да измъкнат служителката с ултиматум да им даде всички пари. Тя запазила самообладание, успяла да задейства паник бутона и нападателите бързо напуснали помещението. Минути по-късно на място са пристигнали полицейски служители. В пощенския клон в този момент е имало сума от 3370 лв. Служителката не е пострадала.

Мъжете са носили черна шапка и тъмни очила. Пощенският клон се намира в блок №102 в кв. "Бузлуджа", като входът му е откъм паркинг, на гърба на хранителен магазин. Подходът е между блока и съседната къща. Това е вторият случай в областта на нападение на пощенски клон.

Само преди два месеца крадец разби главата на служителка в пощенски клон и открадна чувалче с 2000 лв. Грабежът бе извършен в Дупница на улица “Отец Паисий”. Според криминалистите крадецът е наблюдавал жертвата през прозорец, докато тя е комплектовала парите.

Пощенските клонове напоследък се превръщат в апетитни обекти за нападение от страна на апашите, тъй като не са достатъчно защитени. С изключение на паник бутон, служителките често остават сами в обектите, без охрана.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK