Издигат Румен Радев и Илияна Йотова за независими кандидати за президент и вицепрезидент

Снимка:БНР

Учредителното събрание започва в 18 часа в Националния дворец на културата

Инициативен комитет ще издигне Румен Радев и Илияна Йотова като независими кандидати за президент и вицепрезидент на изборите на 14 ноември.

Учредителното събрание започва в 18 часа в Националния дворец на културата. Радев и Йотова ще приветстват участниците в Инициативния комитет.

Румен Радев обяви, че ще се кандидатира за втори мандат заедно с Илияна Йотова още преди 8 месеца – на 1 февруари:

„Издигането на кандидатурата, заявяването за втори мандат, само по себе си е политически проект, който може да обедини много българи. С г-жа Йотова очакваме, че ще бъдем заедно с българските социалисти, с хилядите хора от ляво, които са нашето политическо семейство, както и с всички почтени българи."

Инициативен комитет ще издигне Радев и Йотова като независими кандидати за президент и вицепрезидент за предстоящите избори на 14 ноември. 

В него ще има представители от различни политически цветове, обяви вицепрезидентът Илияна Йотова:

„Има хора от най-различни политически цветове, с най-различни идеи. И смея да твърдя, сред тях ще бъде и цветът на България. Не бихме искали да бъдем инструмент в ръцете на политическите партии, не това е духът на президентската институция“.

Иво Христов - евродепутат от левицата, бивш началник на кабинета на държавния глава е част от инициативния комитет.

„В него има над 100 общественици, хора от местната власт, артисти, учители, спортисти... Все хора с личен авторитет, изработен през годините“, обясни Иво Христов пред БНТ.

Изпълнителното бюро на БСП реши трима да бъдат представители на левицата в инициативния комитет - Кристиан Вигенин, Ирена Анастасова и Радослав Гайдарски.

Подкрепа за втори мандат за Румен Радев и Илияна Йотова заявяват и от други политически формации, сред тях партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“, както и „Продължаваме промяната“ на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.  /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK