Издигат паметник на Тодор Александров в Благоевград

снимка: lostbulgaria.com

Обществен комитет за издигане на паметник на Тодор Александров в Благоевград бе учреден по инициатива на ПП "Вяра Морал Родолюбие Отговорност – Национален Идеал за Единство" (ВМРО - НИЕ).

В състава на комитета са акад. Георги Марков, Петко Атанасов, председател на ВМРО-НИЕ, проф. Светлозар Елдъров, д-р Георги Тренчев, Борис Ячев, Христо Манчев и др.

Днес инициативният комитет проведе среща с кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов и получи пълната подкрепа на общината за реализирането на идеята. Според кмета Камбитов, паметник на Тодор Александров успешно ще се впише в общата композиция от паметници на герои и революционери – Гоце Делчев, Ичко Бойчев, Паметника на македонския четник – издигнати в центъра на града.

Инициативата за издигане на паметник на Тодор Александров в Благоевград ще стане част от програмата за големите чествания на 100 години от Балканската война и освобождението на Пиринска Македония, които ще се проведат тази година.

 

КОМЕНТАРИ

До ЛЪЖЦИТЕ, КЛЕВЕТНИЦИТЕ, ИЗМАМНИЦИТЕ И ДОНОСНИЦИТЕ22:17 - 28.10.2013
Илия Йовков - 01. 12. 2009 г. 08:41:23 Благоевград, ул. “Хайдукови” № 79 073/88 21 75 0898 /940 659 ЛЪЖЦИТЕ, КЛЕВЕТНИЦИТЕ, ИЗМАМНИЦИТЕ И ДОНОСНИЦИТЕ НАНАСЯТ ТЕЖКИ ВРЕДИ НА ВСЯКО ОБЩЕСТВО. ТЕ ТРЯБВА РЕШИТЕЛНО ДА СЕ РАЗОБЛИЧАВАТ. ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА СКУЛПТОРА КРУМ ДЕРМЕНДЖИЕВ 1. К. Дерменджиев е предател на младежката конспирация в гимназията в Благоевград през 1935 г. 2. К. Дерменджиев е изключен от Благоевградската организация след излизането му от затвора. 3. К. Дерменджиев е основен виновник за смъртта на извънбрачната му дъщеря Лиляна, независимо от това дали е била или не негова любовница. 4Документално доказах, че той е лъжец, клеветник, манипулатор и фалшификатор на документи и материали предадени от него в музея в Благоевград и фалшификатор на подписи на негови близки.. 5. К. Дерменджиев е посредствен скулптор. Не ме интересува въобще кой как ще оценява тези мои думи
памет12:02 - 02.10.2012
Дали е възвожно да се възстанови разрушения през 1946г. паметник на Незнайния македонски четник. Всички тогава са знаели , че това е Тодор Александров!!!
НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ21:03 - 23.09.2012
http://saynotospartak.wordpress.com *Читател на вестник “Струма” : Паметник от Спартак Дерменджиев?! - “ Мерси, няма нужда. Айде кой от къде е ! ! ! ОРМАН ! !” Не защото Спартак е най-некадърният скулптор. Има и по-некадърни от него. Но дори и да беше много талантлив, неговите деяния като човек са толкова осъдителни и отвратителни, че всякакви опити да бъде налаган като име в обществото са позорни ! Защото в обществените открити пространства няма място за толериране на един отявлен закононарушител, простак и алчен безродник. А Спартак Дерменджиев е именно такъв. Той е човекът извършил опит за истинско морално убийство над своя гениален баща – скулпторът Крум Дерменджиев чрез масирана многогодишна атака на медии и институции с цел да заличи неговите постижения, да саботира реализацията на проекти с негови паметници в България, да отврати хората от него разпространявайки шокиращи измислици и така да наложи своето име вместо неговото. Постъпка на долен,неблагодарен човек с множество патологии в мисленето си. Патологично мислене е имал и Хитлер. Просто в неговият случай мащабите са по-големи. Ние всички знаем че и Хитлер също е бил художник, но ние не желаем общините да поставят паметници правени от Спартак ! Въпрос на граждански морал е. Нека не повтаряме грешката от миналото, когато държавните мъже са повярвали и наложили на обществото визията за света на Хитлер. И тази визия е изглеждала за мнозина красива. Сега всички знаем че не е. Паметници от Спартак в миналото вече имаше.Пълен провал беше паметника му на партизанина Станой Крекмански.Естетически и идеен.И беше премахнат. Още по-трагична беше дървената фигура пред Национална Библиотека ”Св. Св. Кирил и Методий” в София.Също беше премахната скоро след това от възмутените софиянци. Ние сме против вредното явление за България и децата на България, наречено Спартак Дерменджиев! Ние сме против всеки държавен служител или партиен функционер дръзнал да ни налага отходните продукти на Спартак и ще протестираме до тяхното пълно премахване. И никога не забравяйте думите на Спартак Дерменджиев : “Аз искам да направя хората по-лоши, не по-добри !”. НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ – БОЙКОТ СРЕЩУ СПАРТАК ! И Хитлер е бил художник, но ние не искаме общините да поставят паметници правени от него ! *Още по темата: *Кич от зоната на здрача - Изваяни от глина,пошлост и комплекси *СЛЕДА ОТ КРАЖБА ВОДИ КЪМ СПАРТАК ДЕРМЕНДЖИЕВ *ЮЛИ ДЕРМЕНДЖИЕВ ЛЪСНА С ФАЛШИВИ ДОКУМЕНТИ *Родината като уличница *Маниакално-депресивна манипулация на Спартак Дерменджиев *Содомията като романтично обяснение в любов *НОВА АНТИБЪЛГАРСКА ИЗЛОЖБА НА СПАРТАК ДЕРМЕНДЖИЕВ *Борба с пошлото изкуство *Безкрайните лъжи на Спартак Дерменджиев
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK