Издадоха европейска заповед за арест на банкера Цветан Василев

снимка: bezcenzura.bg

Прокуратурата е издала европейска заповед за арест на банкера Цветан Василев. Документът е с дата 28 юли 2014 г., съобщава "Стандарт". За издадено постановление за привличане като обвиняем съобщи преди ден австрийският вестник "Дер Щандарт".

От кабинета на главния прокурор Сотир Цацаров заявиха единствено, че не могат да коментират, тъй като се касае за "следствена тайна". В пълна тайна се пази и името на адвоката на Василев. По закон, ако има постановление, то трябва да бъде връчено на упълномощен от банкера защитник. Възможно е прокурорът да му назначи и служебен адвокат. Според "Дер Щандарт" Василев е заплашен от обвинение в злоупотреби.

В момента в ареста се намират главният касиер на Корпоративна търговска банка Маргарита Петрова и заместникът на главния счетоводител Боряна Кючукова. Мария Димова, която е главен счетоводител на банката, беше пусната под домашен арест заради здравословни причини. Освен тях обвиняем за „източването" на банката е и председателят на Управителния съвет на КТБ Орлин Русев, който също беше освободен от ареста срещу 10 000 лева гаранция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d
loading...