Новата тренировъчна база в Падеш отваря врати наесен

Снимки: Община Благоевград

С пълна пара вървят строително-монтажните дейности по новоизграждащата се тренировъчна база в благоевградското село Падеш. Тя се състои от основен футболен терен и допълнително тренировъчно игрище.

На място е засадена тревна настилка, положена върху уплътнен дренажен слой от фракция от трошен камък. Върху  стоманена трибуна към основното игрище са поставени 200 седалки за зрители, като около спортния терен има ограда, а зад вратите - предпазни мрежи.

Към тренировъчната база има и паркинг с над 30 места. Изградена е алея от трошена каменна фракция от страна на основното игрище. Поставени са съблекални за спортистите. Обособени са санитарни помещения, включително и тоалетна за хора в неравностойно положение.

Очаква се спорната база да бъде въведена в експлоатация през есента тази година. Площта на обекта е близо 16 000 кв. метра. Спортното съоръжение ще предоставя възможност за състезания, тренировки на местни и гостуващи отбори, приятелски срещи на аматьорско и професионално ниво. То ще бъде използвано и от младите надежди от ДЮШ „Пирин“.

Базата отговаря на всички съвременни изисквания за спортни сгради и съоръжения, като след откриването й на нея ще се провеждат част заниманията, които в момента протичат на основния стадион, както и на игрищата в село Рилци, информират от пресцентъра на Община Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK