Изчистиха сметището до гарата в Благоевград, извозиха над 102 кубика боклуци

Снимки: Община Благоевград

Над 102 кубика строителни и битови отпадъци извозиха от нерегламентираното сметище върху терените на „Лидъл – България“ и Национална компания "Железопътна инфраструктура“ в района на гарата в Благоевград.

Акцията по почистване бе разпоредена от градоначалника д-р Атанас Камбитов, а общинската фирма „Биострой“ успя да се справи с почистването и извозването на огромното количество боклуци за по-малко от един ден. 

Нерегламентираното сметище  бе установено от експерти еколози към община Благоевград след сигнал на граждани. Съставени са констативни протоколи за установяване местонахождението на незаконното сметище и собствениците на имотите, както и протокол за почистения терен. 

Съгласно наредба за управление на отпадъците на територията на Община Благоевград - чл. 81, ал.2, разходите по възстановяването на качествата на околната среда се поемат от лицата, в чието държане се намират отпадъците. Алинея 3 от същата наредба пък гласи, че всички разходи за възстановяване на качествата на околната среда и за разкриване на действителния причинител се възстановяват от него, в случая това са „Лидъл" и НК "Железопътна инфраструктура“. 

Община Благоевград отправя апел към жители и гости на града своевременно да сигнализират за забелязани от тях нередности на тел. 073/ 88 44 34, в отдел „Деловодство“ на първия етаж в сградата на общината, както и в поставената пощенска кутия, разположена до гише „Информация“ на Община Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK