Избухна пожар в ромското сметище, по чудо не изгоря къща

снимки: infomreja.bg

Пожар избухна в ромското сметище в кюстендилския квартал "Изток", намиращо се в непосредствена близост до жилищен блок. На по-малко от метър от димящото бунище има къща, в която живее цяла фамилия с дете на 2-годишна възраст.

Инцидентът е станал още днес на обяд, но сигналът за него е подаден по-късно. След пристигането на репортер на "ИНФОМРЕЖА" на мястото дойде и екип на местната противопожарна служба.

Все още не може да се каже каква е причината за пожара. Възможно е някой да е изхвърлил неугасена жар от печка, откъдето е тръгнал пожарът.

”Това тук не е сметище и тези хора трябва да ги глобяват, дето изхвърлят боклук. Нали има сметище на Радловци. Какви са тези боклуци. Всяка година общината ги извозва с камиони и после пак се запълват”, коментира 30-годишната ромка Василка.

По нейни думи това не е първият подобен инцидент. "Ей го на. Там има бебенце. В тая смръдня знаете ли как е. Хората нямат нито ток, нито вода, тук при нас направо си е мъка. Сещат се управляващите само по избори и после пак ни забравят”, гневеше се Василка.

Пожарът беше угасен в рамките на 15 минути, но силната миризма на изгорял боклук прогони част от обитателите на намиращия се в съседство жилищен блок.

 

Ромката Василка /в ляво на снимката/ се гневи, че сметището ги трови ежедневно
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

sacho20:27 - 05.10.2013
Тези къщи за абс. незаконни преди години там нямаше нищо. Трябва ли да стане някоя трагедия та обшината да се сети, че тези къщи са незаконн и вече са почти в града !
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK