Избраха кметовете на Сапарева баня и Дупница в УС на Организацията за управление на туристически район Рила - Пирин

Снимка: Община Банско

Кметът на община Сапарева баня, Калин Гелев и кметът на Дупница, инж. Методи Чимев бяха избрани в Управителния съвет на Организацията за управление на туристически район Рила - Пирин.

Това стана по време на учредителното събрание, по инициатива на кмета на община Банско, Георги Икономов, домакин на което бе Благоевград.

На събранието взеха участие представители на общините Благоевград, Банско, Белица, Гърмен, Гоце Делчев, Дупница, Кресна, Костенец, Петрич, Разлог, Сандански, Сапарева баня, Сатовча, Хаджидимово и Якоруда, както и сдруженията „Долината на Места” и „Съюз на туристическия бизнес – Банско”.

Пет човека влизат в ръководството на сдружението, като освен двамата кметове, в състава са още кметовете на Банско и Благоевград – Георги Икономов и Атанас Камбитов, както и представител от сдружение "Долината на Места".

Съгласно законовите изисквания седалище ще бъде областния град Благоевград, а първоначално финансиране на тези регионални туристически организации ще бъде подсигурено от ресорното министерство.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK