Избраха изпълнители за саниране на 19 жилищни сгради в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg, архив

Успешно, без обжалване, приключи изборът на изпълнители по процедурата за възлагане на обществена поръчка за изпълнение на инженеринг за обекти от Националната програма за енергийна ефективност на територията на Гоце Делчев.

Избраните изпълнители са за извършване на проектиране и строителство на 19 от общо обявените 21 жилищни сгради за саниране в града, съобщиха от общинския пресцентър.

За две от тях - ж.к.“Дунав“, бл.9, бл.10, бл.11, бл.12” и ул.Шипка №7, ул. "Пенчо Славейков" №16, ул. "Пенчо Славейков" №18, процедурата бе прекратена, тъй като нито една от подадените оферти не отговаряше на изискванията на възложителя.

В този случай съгласно изискванията на Закона за обществените поръчки ще бъде проведена нова процедура, като се очаква след обявяването им въпросните жилищни сгради също да имат избрани изпълнители. Това се очаква да стане факт до края на настоящата година.

В момента се подписват договори с избраните изпълнители и предстои стартиране на работата им. Ще бъдат изготвени работни проекти и изпълнени предвидените строително-ремонтни дейности регламентирани в договорите. Приблизителният срок за приключване на изпълнението е три месеца от подписване на договорите. 

Едно от важните предвидени условия е всяка фаза на изпълнение на договорите да бъде съгласувана със Сдружението на собствениците посредством техен упълномощен представител, обясниха от общинската админинистрация в Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

искащ да знае18:05 - 09.11.2016
Ало инфомрежа , публикувайте имената и фирмите на спечелилите поръчките или е тайна ,наши ли пак щедри хора са уредени .
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK