Избраха доц. д-р Траян Попкочев за декан на Факултета по педагогика в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Доц. д-р Траян Попкочев, снимка: Infomreja.bg

Доц. д-р Траян Попкочев е новият декан на Факултета по педагогика към Югозападен университет "Неофит Рилски" в Благоевград. 

Той бе избран на ръководния пост по време на общо събрание на факултета, проведено днес.

Кандидатурата за длъжността бе една и доц. Попкочев бе избран с 38 гласа „за“.

Той ще заеме мястото на проф. д-р Маргарита Колева, която ще остане начело на Факултета по педагогика до провеждането на общото събрание на университета, което се очаква да бъде през ноември.

Административният опит на доц. д-р Траян Попкочев включва и два четиригодишни мандата като заместник-ректор по "Образователна дейност - бакалавърски програми" в периода 2007-2011 г. и 2011-2015 г., изпълнява длъжността ръководител на катедра „Педагогика" от 2011 г. до момента.

Член е на Факултетния съвет на Факултета по педагогика. Доц. д-р Попкочев е бил и зам. декан по научноизследователската работа и кредитната система от 2005-2007 г. Член е и на Академическия съвет на Университета.

Научните му интереси са в областта на философията на образованието, педагогическата социология, експерименталната педагогика, управление на висшето образование.

Автор е на учебници и учебни пособия за началното, средното и висшето училище и статии в български, руски, македонски, украински, българо-австрийско-немски и гръцки сборници и списания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK