Цветанов от Благоевград: Създават се работни места, за да се пази електоратът

Снимка: Infomreja.bg

Камбитов ще ръководи партията в Благоевградско

Първото официално посещение на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов в Благоевград се осъществи днес в конферентната зала на Регионалния исторически музей. Последно той посети Благоевград при откриването на ремонтирания център.

Днес Цветанов, посрещнат от екскмета на Благоевград, Атанас Камбитов, представи проекта за партията, която ще учреди на 27-и септември.

Камбитов бе представен от Цветанов като „символичен домакин“ на проведената среща с привърженици на ексзаместника на Борисов. По-късно, по време на срещата, стана ясно, че Камбитов ще бъде координатор за Благоевградската област на „Републиканци за България“.

На срещата бяха представени и бившите вече градоначалници на Банско – Георги Икономов, и Сандански – Кирил Котев.

Преди и след срещата и двамата бяха лаконични пред медиите и споделиха, че ще помислят да бъдещо членство в партията на Цветанов и че са дошли да го чуят.

Радвам се, че има толкова много хора, с които разчитаме да работим занапред, темата на днешната среща е представянето на новия политически проект на Цветан Цветанов. Аз като бивш кмет мога да кажа, че това е човек, който винаги е помагал и съдействал за решаване на проблемите в общините, каза Камбитов, представяйки Цветанов.

Застанал съм пред вас с уважение, заради всички кампании които сме правили. Чест е да видя едни достойни бивши кметове и ако направим равносметка, ще видим как за година се промениха градовете в отрицателен план, приветства Цветанов препълнената със симпатизанти зала.

„Котев е добър човек, направил много за доверието на хората. Искам да градим проект не с омраза, а с конкуренция. Икономов направи много за Банско, но продължават ли да се изпълняват проектите, които той започна?! Няма как да не кажа и нещо за символичния домакин Наско Камбитов. Наско направи всичко за развитието на града, той направи чудеса със санирането. Казвам това, защото има въпроси защо тези достойни хора днес са тук“, сподели Цветанов, подчертавайки достойнствата на кметовете от Банско и Благоевград с по два мандата зад гърба си.

Цветанов подчерта, че Европа е намалила доверието към страната ни. Той начерта план и на основните политики, които ще изповядва партията му, а относно бъдещото си присъствие в парламента Цветанов каза, че ще има разбирателство с партиите, но не на всяка цена.

Той сподели за „грешни“ стъпки, които настоящето правителство е предприело, една от които – Руски поток, както и инвестирането в работа, за да се поддържа електоратът.

Основните политики са електронното управление, което е възможност гражданите да пестят време. До края на мандата поставяме въпроса за електронното гласуване на българите в чужбина. Образованието е друг приоритет. Всичко това зависи от подкрепата на партиите, с които ще влезем в следващия парламент, категоричен е Цветанов.

Друг акцент е квотата на ВСС, пленумът трябва да отпадне. Това може да стане с промяна на конституцията, темата за промените е организирана с цел д се изкара мандата на парламента, проблем е дали ще има честност на изборите, заявявам, че ще заложим на експертността и експертизата, ще защитаваме всеки, който бъде несправедливо обвинен, ще подкрепим всеки, който иска да бъде чут. Никой не говори за следващия програмен период, а той е факт, важна е темата и за енергетиката, всеки говори за работните места, за да си запазим електоралната подкрепа, земеделието и туризмът са акценти, да се търси целево финансиране, а не с обществени поръчки, да не е безотчетно, не искам етническо напрежение, отбеляза сред приоритетите си Цветанов.

В инициативния комитет ще има представители на всички етноси, но не и това да бъде определящо.

Цветанов сподели, че 65 процента от 265 общини са подкрепили партията му. Проектът стартира на 27 септември, тогава 1000 делегати ще решат кои да са ръководителите и ще приемат устава на партията.

Това няма да е лидерски проект, а широк формат от 35 човека, защото ще има секторни политики, областният ръководител няма да е представител на общинските ръководства. Председателят няма да има повече от два мандата, отбеляза Цветанов.

Неговите срещи продължават в Сатовча, Дупница и Кюстендил утре.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK