Изборите за съветници в Хаджидимово и за кмет на Копривлен също влизат в съда

Снимка: Infomreja.bg, архив

Жалбата срещу избора за съветници е подписана от осем кандидати от четири партии и коалиции

В Административен съд – Благоевград, е постъпила жалба срещу решение на Общинска избирателна комисия – Хаджидимово, от 28.10.2019 г., с което са обявени избраните за общински съветници в община Хаджидимово от произведените на 27 октомври местни избори.

Жалбата е подписана от осем кандидати за общински съветници от четири партии и коалиции, участници в изборите в община Хаджидимово – Местна коалиция ДПС (НДСВ), ПП ГЕРБ, Коалиция БСП за България, ПП СДС.

Жалбоподателите оспорват правилността на отчитането на бюлетините за общински съветници и твърдят, че има обстоятелства, които правят решението на ОИК незаконосъобразно, защото не отчита действителния резултат от изборите за общински съветници.

Срещу същото решение на ОИК – Хаджидимово, има подадена жалба и от Алмаз Таиров, кандидат за общински съветник от Коалиция „БСП за България“. Таиров оспорва решението ОИК Хаджидимово, с което са обявени избраните за общински съветници от листата на Коалиция „БСП за България“ в община Хаджидимово.

Дело в Административния съд започва и по жалба на Ангел Зайков, кандидат за кмет на село Копривлен. Зайков оспорва решение №96-МИ от 29.10.2019 г. на Общинска избирателна комисия Хаджидимово, с което е обявен за избран на първи тур за кмет на кметство село Копривлен – Лъчезар Банев.

Жалбоподателят оспорва действителността на отчетените от секционните комисии бюлетини. Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 08.11.2019 г. от 11.00 часа.

 

КОМЕНТАРИ

IK13:46 - 06.11.2019
ЕЕЕЕ Лазаровите боклуци пак номера искат да правят ! На следващите избори кол в Бустаня и шут в Юрганя :D
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK