Триажният кабинет в Дупница ще продължи да работи

Снимка: Infomreja.bg

3404-ма са преминали през триажния кабинет в Дупница от както бе разкрит

Триажният кабинет в Дупница ще продължи да работи от 8 часа сутрин до 24 часа в полунощ до края на месеца. Това обяви зам.-кметът на Община Дупница Крум Милев.

"Мислехме да намалим работното време още този месец, заради намалелият брой хора, които са със симптоми на Ковид. В крайна сметка преценихме да оставим до края на месеца същият график, и ако тенденцията се запази, следващия месец ще го редуцираме. Важно е, че триажът си свърши по блестящ начин работата и бе от полза, както за медиците ни, така и за самите жители, не само на нашата община. Няма да спра да изказвам благодарности на всички доброволци в кабинета, както и на лекарски и друг медицински персонал, който продължава да бъде на разположение на хората", коментира Милев.

3404-ма са преминали през триажния кабинет в Дупница от както бе разкрит. Както е известно, Община Дупница пое изцяло финансирането по него, от ремонт и обзавеждане, до заплащане на персонал и осигуряване на безплатни бързи тестове. "Кабинетът отвори в първите дни на месец ноември. Всички знаете каква бе идеята му - да облекчи максимално лекарите в двете ни болнични заведения от пациенти със симптоми на Ковид и то в най-тежкият период, когато болниците изнемогваха и нямаше как да обърнат внимание на всеки.

Нека не забравяме, че в Дупница се лекуват жителите и на съседните общини, като реално триажът пое и тях. Всеки може да пресметне на ден колко човека са средно това и представете си за този период, ако трябваше нашите лекари да обърнат внимание на тези 3404 човека", допълни Милев. "Няма да крия. Очаквам с нетърпение денят, в който ще го закрием", заключи той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK