Оставиха в ареста 32-годишен крадец рецидивист от Дупница

Снимка: Infomreja.bg, архив

За това престъпление се предвижда „лишаване от свобода“ от три до петнадесет години

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Мая Гиздова, взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия Данчо Е. по досъдебно производство за кражба, в условията на опасен рецидив.

32-годишният дупничанин е привлечен като обвиняем за кражби, извършени на 19.01.2020 г., в селата Крайници и Яхиново.

За времето от 01, 00 - 02 30 ч. са отнети от гаражно помещение в село Крайници - 1 електрожен, ел. кабели и куфар с интрументи, и от товарен автомобил, паркиран в село Яхиново, чрез разбиване на ключалка - газова бутилка, червена сигнална лампа, 3 броя колани за повдигане и 5 чифта колани за връзване на материали.

Съдът счете, че може да бъде направено обосновано предположение, че обвиняемият Данчо Е. е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение.

В случая се касае за извършено тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от три до петнадесет години, тъй като същото е извършено при условията на опасен рецидив, от лице, което е осъждано многократно с влезли в сила присъди за идентични престъпления и от лице, което преди два месеца е изтърпяло последното си наказание „лишаване от свобода“ и е освободено от затвора – Бобов дол.

Съдът счете, че е налице и реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението подлежи на незабавно изпълнение. То може да се обжалва и протестира с частна жалба или протест пред Окръжен съд гр. Кюстендил в 3-дневен срок, считано от днес за страните.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK