Избират съдебни заседатели за Кюстендилски окръжен съд

Снимка: Infomreja.bg, архив

Общински съвет - Кюстендил откри процедура по избор на кандидати за съдебни заседатели за района на Кюстендилски окръжен съд.

Срокът за подаване на документи на кандидатите за съдебни заседатели за района на Кюстендилски окръжен съд чрез председателят на Общински съвет – Кюстендил е 45 дни считано от 30.12.2016 г. до 13.02.2017 г.

Кандидатите за съдебни заседатели подават следните документи: подробна автобиография, подписана от кандидата, нотариално заверено копие от диплома за завършено образование, свидетелство за съдимост, издадено за кандидатстване за съдебен заседател, медицинско удостоверение, че лицето не страда от психическо заболяване.

Подават се и данни за контакт на две лица, към които общинските съвети да се обръщат за препоръки, мотивационно писмо, писмено съгласие, декларация за липса на обстоятелствата по чл. 67, ал. 3 от ЗСВ, документ за извършена проверка по реда на Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, ако са родени преди 16 юли 1973 г.

Определени са 26 броя на кандидати за съдебни заседатели, които следва да бъдат избрани и предложени от Общински съвет - Кюстендил, като от тях най-малко 10 на сто следва да са с квалификации в областта на педагогиката, психологията и социалните дейности.

Списъкът на допуснатите до участие кандидати, заедно с техните автобиографии, мотивационни писма препоръки и документи ще се публикуват на интернет страницата на Община Кюстендил най-малко 14 дни преди датата на изслушването.

Временната комисия определена от Общински съвет – Кюстендил ще изслушва всеки от допуснатите кандидати в публично заседание.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK