Мирела Кючукова е „Жена на годината“ на Благоевград за 2018

Снимки: Радио Благоевград

Мирела Кючукова, координатор в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, е „Жена на годината“ на Благоевград за 2018.

Церемонията по награждаването на десетте номинирани жени за тази година се състоя в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. 

 Призът на победителката, придружен от статуетка и грамота, бе връчен от Борис Ячев, народен представител от ПГ на Обединени патриоти, основател на наградата през 2003 година. 

Вече втора година Мирела Кючукова е в основата на благотворителни акции за подпомагане на Доброволческата кухня за бедни към черквата "Св.Николай Чудотворец" в Благоевград.

Конкурсът „Жена на годината“ се организира от Женско благотворително дружество "Македония", Клуб Жена на годината на Благоевград и Радио Благоевград.

На церемонията присъстваха Светлана Йорданова, зам.-министър на здравеопазването и председател на Женското благотворително дружество „Македония“, представители на културни и обществени организации. Водещи на церемонията бяха журналистите Силвия Домозетска и Слави Илиев.

Освен Мирела Кючукова в десетката на номираните тази година влязоха Росица Зиновиева - преподавател по литература и поетеса, Валентина Атанасова - треньорка по плуване, Соня Гальова - благодетелка на бездомни животни, Елка Миленкова - пенсионирана учителка, но все още дейна в помощ на младите хора, Милена Донева - работеща в социалната сфера, Венета Ифандиева - доброволка в Червения кръст, секретар на Пчеларското дружество в Благоевград, Катя Захариева - член на Движение "Ние жените" и Нина Илиева - благотворителка.

25 март, денят на големия християнски празник Благовещение, е обявен за „Ден на благоевградчанката“ с решение на Общински съвет-Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK