БСП атакува кмета Камбитов за неспазени обещания и неизпълнени решения на Общинския съвет

Снимки: БСП

На провелото се днешно заседание на Общинския съвет в Благоевград, съветниците от групата на БСП зададоха на управляващите три важни за обществеността въпроси.

Общинската съветничка Гергана Янчева попита поради каква причина общинското ръководство неглижира лошото състояние на покрива на нефункциониращото училище в село Логодаж.

Защо управляващите не са предприели действия по изпълнението на приетото решение на ОбС, съгласно което са одобрени средства в размер на 60 000 лв. за ремонт на сградата на бивше училище в селото. И кой ще носи отговорност, ако рушащият се покрив бъде причина за поредната трагедия в общината, тъй като лошото състояние на покривната конструкция вече реално застрашава живота и здравето на хората.

Непосредствено под нея минава и тротоар, който се използва ежедневно от населението, включително и за достъп до двора на бившoто училище, където играят децата.

Питането за нележащия ремонт на покривната конструкция на сградата на бившeто училище в село Логодаж бе доразвито от Янчева с информацията, публикувана на сайта на Агенцията по обществени поръчки. Според информацията на сайта общината е приела, че най-належащ е ремонтът на покрива на психодиспансера, а по отношение на сградата в село Логодаж е приела, че ремонтни дейности не са ноложителни.

Поради този факт, тези 60 000 лева ще бъдат пренасочени към друго перо – Регионалната система за управление на отпадъците. Съветничката от БСП представи на колегите си съветници и на общинското ръководство снимков материал, от който става ясно, че състоянието на покрива и на цялата сграда е изключително лошо и наистина е необходимо предприемането на спешни действия, за да могат да бъдат предотвратени инциденти и злоополуки.

Другата важна тема, която бе засегната от социалистите на днешното заседание, бе свързана с неосветената детската площадка, принадлежаща към Алеята на здравето. Отново Янчева попита общинското ръководство дали счита за необходимо да се предприемат някакви мерки предвид множеството посетители на площадката.

Бе установено, че три дни след депозиране на питането същата тази площадка е светнала, което означава само едно - отново някой не си е свършил работата, тъй като не се разбра да е имало сериозен технически проблем, който да оправдае факта, че детската площадка цяло лято тънеше в тъмнина.

Съветниците социалисти смятат, че общинското ръководство не предприема действия по изпълнението на приетото решение на ОбС, съгласно което са одобрени средства в размер на 25 000 лв. за ремонт на ВиК мрежата на ул.”Стара планина”.

Те попитаха управляващите кога ще бъде извършен този ремонт. От БСП поискаха да разберат и кога водното дружество ще започне ремонта на ВиК мрежата на ул. ”Мелник”, който също е заложен в инвестиционната програма за 2018 г. с решение на Общински съвет-Благоевград, и приет от Асоциацията по ВиК.

По отношение ремонта на канализационната мрежа на ул. „Стара планина” и ул. „Мелник” отговорът на общинското ръководство бе, че са изготвени проекти от ВиК и предстои издаване на строителни разрешения. Едва тогава общината ще кандидатства за отпускане на целеви средства.

Янчева допълни, че ВиК мрежата е компроментирана и на много други места в града и че подобен проблем се среща и с мрежата на ул. „Сергей Румянцев”,  ул. „Костур”, и ул. „Васил Априлов”. За този проблем е било получено писмо до Общински съвет от името на Омбудсмана на общината с искане за търсене на конкретни решения на поставения проблем.

"С две думи с оглед на депозирания отговор е повече от очевидно, че през 2018 година ремонтът на канализационната мрежа на ул. "Стара планина" и ул. "Мелник" едва ли ще се случи, което означава на практика неспазени ангажименти от страна на ръководството и неизпълнение на гласувания от ОбС бюджет", коментираха от БСП.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK