Ансамбълът за народни песни от Белица заминава за Македония

Снимка: Община Белица

По покана на градоначалника на община Македонска Каменица, Соня Стаменкова и на директора на КИЦ „Романса“ Горан Огняновски, Ансамбълът за народни песни и танци при Народно читалище "Георги Тодоров-1885" - град Белица, ще бъде един от специалните гости на "Каменичко Културно Лято 2018" – Македонска Каменица, Република Македония, на 26 август 2018 г.

Проявата се организира за отбелязване на 28 август - Ден на общината и Деня на миньорите. 

Тази година събитието ще се проведе в периода от 26 до 29 август с богата културна и художествено - развлекателна програма.

Целта на мероприятието е да се допринесе за по-голямо утвърждаване и популяризиране на община Македонска Каменица като важна туристическа и културна дестинация, но същевременно и за насърчаване на кулинарния сектор, малките и средните фирми от хранително-вкусовия сектор, местното селско стопанство и пчеларството, пред потенциали не само от Македония, но и от съседните страни.

През годините традиционните партньорски отношения, личностния потенциал, изграденото доверие и приятелство свързаха двете транс-гранични общини, основани на емоционална близост, общност на ценности и интереси в полза на хората ,способност за ефективно взаимодействие между партньорите Македонска Каменица и Белица.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn
loading...