Иво Михайлов с първа самостоятелна фотоизложба "От Горно Уйно до Глазгоу"

Фотограф: Иво Михайлов

На 8 декември от 18.00 часа в Арт салона на Радио Благоевград ще се открие фотографската изложба на Иво Михайлов "От Горно Уйно до Глазгоу". Експозицията дава отговори на въпроса има ли общи неща между малкото кюстендилско село и най-големия град в Шотландия.

Авторът Иво Михайлов е роден в Кюстендил, работил е като телевизионен оператор в БНТ - Регионален телевизионен център - Благоевград, понястоящем е старши инспектор към Съвета за електронни медии и преподавател във Факултета по изкуствата на ЮЗУ "Неофит Рилски".

С фотоапарат в ръка Иво Михайлов пътешества от Горно Уйно до Глазгоу не само като географски ширини, но и из дебрите на човешката душа, на нейните стремления, разочарования, надежди...

Това не е изложба за контрастите и противоположностите, това е изложба за приликите. На пръв поглед в изложбата "От Горно Уйно до Глазгоу" се вижда колко различен е светът в двете точки, но при по-задълбочен прочит на историята във всяка фотография може да се открие, че всъщност дълбоко в себе си хората имат еднакви стремления независимо в коя географска ширина живеят.

Това е една изложба за паралела между световете и контрастите вътре в нас, а не извън нас. Това е една майсторска изложба на един изкусен разказвач. И макар че Иво Михайлов е изкушен от фотографското изкуство отдавна, това е неговата първа самостоятелна изложба.

Изложбата се организира от Радио Благоевград и Катедра "Телевизионно, театрално и киноизкуство" във Факултета по изкуствата на ЮЗУ. Тя се открива в навечерието на 43-тия рожден ден на Радио Благоевград и се посвещава на тази годишнина.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK