Ученици от Разлог ще посетят екоферма в рамките на кампанията „Супер фермер“

Снимка: МЗХГ, архив

Инициативата е насочена към учениците от професионалните гимназии по селско стопанство

Утре, 14 ноември, от 10:00 часа, ученици от местната Професионална гимназия по механизация на селското стопанство ще посетят „ЕКОФЕРМА БЪЛГАРИЯ“, която се намира в гр. Разлог.

Посещението е част от кампанията на Министерство на земеделието, храните и горите в партньорство с Министерство на образованието и науката, която се провежда под надслов: „Супер фермер“.

Инициативата е насочена към учениците от професионалните гимназии по селско стопанство, които на този етап от живота си правят своя избор на професионално развитие.

Целта е да се подкрепят младите хора, като им  се даде възможност да се срещнат с успели фермери в нашата страна, както и да се осъществи връзка между учениците и бизнеса.

Кампанията съвпада и с политиката на МОН за насърчаване на дуалното обучение, което дава възможност за подобряване капацитета на образователните институции и на работодателите за организиране и създаване на устойчиви партньорства за гарантиране на качеството на обучението.

Събитията се провеждат на територията на цялата страна под формата на „Дни на отворените врати“. Учениците посещават стопанства на земеделски производители, бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.), като се запознаят отблизо с дейността им.

 

КОМЕНТАРИ

Анонимен07:29 - 14.11.2019
Здравейте бразилският хит сериал Горещи пари има 184 епизода
Анонимен07:28 - 14.11.2019
Здравейте бразилският хит сериал Горещи пари разказва за голямата любов на младите Луйза и Ерик Тяхната любов завьршва щастливо с тяхната свадба и тяхното дете
Анонимен07:19 - 14.11.2019
Здравейте препорьчвам ви бразилският хит сериал Горещи пари Всеки следобед без сьботите и неделите от 17 до 17 55 18 часа Всяка сутрин без неделите и понеделниците от 5 до 5 55 6 часа И всяка сьбота и неделя сутринта от 9 и 30 до 11 и 30 по Бтв Лейди
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK