Ивет Лалова се класира за финала на 200 м в Рио

Снимки: Костадин Андонов, ММС

Българската спринтьорка Ивет Лалова се класира за финала на 200 м на олимпийските игри. Тя направи силно бягане и завърши на второто място във втората полуфинална серия, съобщава Дневник. Лалова финишира за 22,42 сек и по право заслужи място сред най-добрите. 

Това ще е второто ѝ участие във финал в дисциплината на олимпийски игри. През 2004 г. българката се класира за финалните бягания на 200 м и на 100 м, като стана съответно пета и четвърта. 

Лалова стартира полуфиналната серия с най-добрата реакция - 0,127 сек. Тя се движеше добре, като при излизането на правата беше втора и успя да запази позицията си, с което изпълни целта си да влезе във финала. 

Българската атлетка постигна най-доброто си време за сезона, като свали 0,10 сек от предишното си постижение. Тя остана на 0,10 сек от личния си рекорд в дисциплината. 

Серията беше спечелена от Мари-Жозе Та Лу от Кот д'Ивоар с 22,28 сек. Холандката Дафне Схипърс стана най-бърза в полуфиналите, като единствена слезе под 22 сек - 21,96 сек. Времето на Лалова е седмото най-добро сред осемте, които ще спорят за медалите.

Финалът е в четвъртък в 04.30 ч. българско време (22.30 ч. бразилско).

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK