Финалисти, полуфиналисти и 1/4-финалисти класирани от ПМГ-Гоце Делчев, на състезанието BEST

Снимки: ПМГ "Яне Сандански"

Финалист, полуфиналисти и четвъртфиналисти от ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев излъчиха сред 405 участници на престижното състезание BEST в Пловдив.

Георги Папарков достигна до финала на надпреварата, която се проведе на 28. и 29. април. Папарков се класира на четвърто място в категорията оригинална оратория, което му осигурява участие във финалния кръг в третия поред и може би най-предизвикателен и труден турнир на състезанието BEST.

19-те ученици от ПМГ-Гоце Делчев, бяха сред общо 405-имата участници от цялата страна, като всички те се състезаваха в категориите: дебат, проза, оригинална оратория, поезия и дуо на английски език.

Всички участници и престижната гоцеделчевска гимназия се представиха повече от отлично и показаха перфектна подготовка и завиден състезателен дух.

Така до четвъртфиналите достигнаха Мехрибан Бали и Лейнас Мехмед, които се състезаваха в категория поезия, и Мартин Пеев - състезател в категория - проза и поезия. Мартин Пеев стана и полуфиналист, а до финалния кръг достигна Георги Папарков - състезател в категория оригинална оратория.

Освен изключително високо ниво на владеене на английски език, на състезанието участниците от ПМГ трябваше да покажат артистичност, уместен език на тялото, добър контакт с публиката, да бъдат убедителни и уверени в себе си, а това не е никак лесно, споделиха от гимназията.

В този заключителен турнир конкуренцията бе безмилостно жестока и всички 19 ученици от ПМГ заслужават адмирации и поздравления за положения месеци наред огромен труд, а също и за това, че показаха завидно самообладание и висок дух и представиха повече от достойно себе си и училището ни, допълниха още от ръководството на гимназията, като подчертаха, че всичко това нямаше да бъде възможно без всеотдайната подкрепа и усилията на най-добрия ментор - Нейтън Джейкъбсън.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK