"Пирин" с победа в последния мач за годината

Снимка: ФК "Пирин"

Орлетата записаха победа с 2:1 при гостуването си на "Струмска слава" в Радомир

"Пирин" записа победа с 2:1 при гостуването си на Струмска слава в Радомир в мач от 16-ия кръг на Втора лига. По този начин тимът на Уорън Фийни записа 100-процентова успеваемост от трите си поредни гостувания в края на есенния дял от шампионата.

Десетият успех от началото на сезона върна „орлетата“ на върха в класирането. Попаденията за благоевградския отбор отбелязаха Антон Карачанаков, който записа третия си гол от началото на шампионата и Преслав Йорданов, който се разписа в трети пореден мач. За топ реализатора това бе 13-и гол през сезона във Втора лига.

В отсъствието на капитана Николай Бодуров, на вратаря Петър Петров и това на защитниците Димитър Митев и Александър Бастунов, в отбраната се наложиха множество промени.

На вратата бе Франческо Руберто. Дългогодишният защитник Юлиян Попев, който се завърна в тима през седмицата, направи пореден дебют за "Пирин", заставайки в зоната на левия бранител.

В центъра на защитата действаха завърналият се след травма Стилиян Николов и Александър Дюлгеров, а отдясно започна Архан Исуф. С капитанската лента в средата на терена игра Станислав Манолев, а до него бяха Конър Хендерсън и Красимир Станоев. По крилата стартираха Антон Карачанаков и Спас Георгиев, а напред започна Преслав Йорданов.

В 7-ата минута "Пирин" откри резултата с първата си по-добра възможност. Преслав Йорданов задържа с гръб към вратата и продължи към Антон Карачанаков, който нахлу в нaказателното поле, преодоля двама защитници и насочи топката в долния ляв ъгъл.

Добрите действия на „орлетата“ продължиха и в минутите след гола. Първо шут на Хендерсън премина покрай вратата, а след това, в 17-ата минута Драгомир Петков отрази опасен шут на Красимир Станоев.

Две минути по-късно Петков отново трябваше да се намесва след удар на Карачанаков. Стражът парира изстрела на крилото с една ръка.

В 39-ата минута дойде и първият точен удар към вратата на Франческо Руберто. Борислав Николов шутира право в ръцете на вратаря. В 47-ата минута домакините пропиляха добър шанс да изравняват резултата чрез Александър Аспарухов. Ударът му обаче не намери очертанията на вратата.

В 53-ата минута Преслав Йорданов удвои резултата. Станислав Манолев чукна с пета топката към Юлиян Попев, който центрира перфектно, а Йорданов засече топката в мрежата с глава. В 73-ата минута домакините стигнаха до гол, като точен за тях бе Николай Ганчев.

В 75-ата минута Франческо Руберто получи жълт картон, след като събори Марио Дилчовски извън наказателното поле, но встрани от вратата. Пирин отново потърси покачване на преднината си и опасен шут на Преслав Йорданов в 77-ата минута премина застрашително покрай вратата.

В 89-ата минута Франческо Руберто показа класа при опасен шут на Китов от далечна дистанция. Стражът плонжира, за да парира удара, насочен в долния десен ъгъл на вратата му. От другата страна и минута по-късно Драгомир Петков също трябваше да се намесва при удар на Карачанаков.

СТРУМСКА СЛАВА – ПИРИН 1:2

0:1 Антон Карачанаков (7), 0:2 Преслав Йорданов (53), 1:2 Николай Ганчев (73)

СТРУМСКА СЛАВА: Петков, Дилчовски (76-Иванов), Сандев, Костов, Б. Николов, Петков (67-Китов), Борисов (73-Стоянов), Тунгаров, Иванов, Ганчев, Аспарухов.

Треньор: Владимир Димитров

ПИРИН: Руберто, Исуф, Дюлгеров, Николов, Попев, Станоев, Хендерсън, Манолев, С.Георгиев (90+1 Гощелиани), Карачанаков, Йорданов.

Треньор: Уорън Фийни

Гл. съдия: Иво Андреев

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK