Иван Стоилов от НПГ „Димитър Талев“ с блестяща изява на форум в Пловдив

снимка: НПГ "Димитър Талев" - Гоце Делчев

Дванадесетокласникът от НПГ "Димитър Талев" - Иван Стоилов, направи перфектна презентация на ученическите практики в гоцеделчевското училище по време на Втората секторна конференция "Бизнес – професинално образование и обучение“, проведена по проект "Ученически практики“ на 6-7 декември в Пловдив.

Ученикът доведе до кулминационна точка емоциите на всички участници с умението си да презентира и с перфектната си подготовка по темата - организация и провеждане на ученическите практики в направление „Техника“.

При представянето Иван Стоилов обърна внимание на отношението и преживяванията на практикантите към този актуален начин на обучение. "След изявата на нашия възпитаник получихме специални признания и благодарности от представителя на Министерството на образованието и науката и от ръководителя на проекта", заяви с гордост директорът на НПГ "Димитър Талев" Благой Мигдин.

Във втората секторна конференцията се представиха професионални гимназии от цялата страна. Броят на участниците   бе над 200. Бяха представени добри училищни практики.

За ученическите практики в НПГ Иван Стоилов сподели: "На работните си места затвърдихме уменията си в различните дисциплини, които изучаваме - компютърни мрежи, периферни устройства, процесори и памети, дънни платки. Асемблирахме персонални компютри, ремонтирахме захранващи блокове. Вследствие на проекта придобихме професионални умения и компетентности, а именно спазване на техника на безопасност и охрана на труда, боравене с техническа документация, откриване на софтуерни и хардуерни повреди в компютърните системи и компютърните мрежи и отстраняването им. Запознахме се с категории като трудова дисциплина, качество и отношение към клиентите.“

Талантливият гимназист от гоцеделчевското училище заяви, че учениците от 12-и клас са благодарни на наблюдаващия учител по проекта г-н Шарланджиев, както и на фирмите партньори за дадената възможност да приложат в реални условия знанията си.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK