Иван Станоев от Микрево стана световен вицешампион по шотокан карате до

снимки: Община Струмяни

На 13 и 14 октомври в Милано Иван Станоев завоюва престижното отличие в шампионата  на Обединените нации, в който участваха над 2000 спортисти от над 50 държави.

Той е спортист на КИБИ „Спартак” – Сандански и въпреки, че е само на 14 години и тренира от четири, в колекцията си вече има 4 златни медала: три пъти е републикански шампион и един път е шампион на републиканската купа.

„Първите, с които искахме да споделим победата на младия ни кадет, са кметът на община Струмяни и общинските съветници, които ни оказаха финансова подкрепа, за да заминем на световния шампионат", сподели развълнувано старши треньорът Костадин Чепандов.

"Имам честта да благодаря лично на кмета на община Струмяни Емил Илиев за разбирането, което прояви и подкрепата, която ни беше толкова важна. Разбира се, тук е мястото  да благодаря и на ръководството на община Сандански, които подпомагат целогодишно клуба", добави Чепандов.

Според него когато се говори за постижения на клуба по карате и българските резултати, е важно да се подчертае, че един от големите световни спортисти Ханши Садашите Като, Девети Дан, прави два майсторски семинара всяка година в България. 

Георги Чепандов, който е студент в НСА, добавя, че той е приоритетно в България, впечатлен от всеотдайността на българския каратист, който продава колата си, за да участва в негов семинар в Европа.

Младият вицешампион от Микрево - Иван Станоев е уморен от спечелените битки и състезанието, пристигнал е от Италия в три часа през нощта, но скромно и достойно приема поздравленията.

Ръководството на общината, в лицето на двамата заместник-кметове Петя Тасева и Димитрина Николова, поздрави шампионския тим, поднесе им подаръци и пожела още много спортни върхове на младия кадет от Микрево.

 

снимки: Община Струмяни
снимки: Община Струмяни
снимки: Община Струмяни
снимки: Община Струмяни

КОМЕНТАРИ

PERUN 89215:26 - 17.10.2012
Поздравления ! УС !
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK