Иван Минков: С 1 200 000 лв. жителите на Кочериново ще имат нов и модерен градски парк

Снимка: Община Кочериново

Асфалтират и няколко ключови улици

„Една дългогодишна наша идея и мечта е на път да се реализира, след като правителството на Борисов само преди броени дни отпусна средства в размер 1 200 000 лв. на Община Кочериново. Майките с деца, младите и възрастните хора от Кочериново ще имат един нов и модерен градски парк, където да прекарват свободното си време и да спортуват.

Искам да благодаря на правителството и на премиера Борисов за неоценимата подкрепа, която е в интерес на всички жители на нашата община“, заяви кметът на Кочериново Иван Минков.

Допълнителната финансова помощ от 1 млн. и 200 хил. лв. за община Кочериново бе отпусната с постановление на Министерски съвет тази сряда. Кметът Иван Минков обясни, че проектът предвижда цялостна реконструкция и благоустрояване на Градския парк в Кочериново.

Ще бъде изградена нова алейна мрежа, детски площадки, фонтани, цветни кътове и места за отдих, всички с достъп за хора с увреждания. „Ще бъде подобрен и достъпът до парка, като довеждащите до него улици ще бъдат асфалтирани“, обясни още градоначалникът. С реализирането на проекта ще бъдат създадени нови възможности за отдих, спорт и социални контакти на жителите и гостите на община Кочериново.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK