Иван Каракашки: Краят на кабинета бе предизвестен

Иван Каракашки /в средата/, снимка: infomreja.bg
„Краят на правителството на Пламен Орешарски беше предизвестен още в нощта след евровота, когато нашият партньор в управлението ДПС даде времево ограничение на съществуването на кабинета. В тази ситуация ние нямаше как да работим сами, така че съвсем естествено е правителството да подаде оставка“, заяви областният управител на Кюстендил Иван Каракашки.
 
Той изрази надежда, че на 5 октомври БСП ще успее отново да се пребори за управлението на България. 
 
„Смятам, че сами не можем да се преборим. Не можем да направим 121 депутати, но мисля, че и това, което ни се отрежда в момента 50 – 60, няма да е точно така. Важно е да се каже, че все пак направихме много в социалната сфера и законите за борбата срещу мономолите, банките и защита на българското производство“, каза още губернаторът на Кюстендил.
 
Каракашки отчете като грешка на правителството, че не успя да въведе прогресивното подоходно облагане, главно заради съпротивата на ДПС.  Въпреки това обаче 10% от минималната работна заплата, които бяха удържани на хората, ще им бъдат върнати още следващата календарна година. Що се отнася конкретно за Кюстендилска област, в региона е спаднала безработицата с около 7-8 %, и то само за година управление.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK