Депутатът Даниела Савеклиева представи Банско на международно изложение в Израел

Снимки: ГЕРБ

Колегата ѝ Ал. Мацурев се срещна с директора на училището в Добринище

България е търсена туристическа дестинация в Израел, особено съм доволна, че Банско се превръща в един от най-предпочитаните курорти от израелските туристи.

Това каза народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева по време на посещението си на  Международното туристическо изложение IMTM (International Mediterranean Tourism Market), което се провежда през месец февруари всяка година в Тел Авив, Израел.

Даниела Савеклиева бе част от официалната българска делегация, която представи страната ни на престижния форум, в качеството си на зам.-председател на Парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм.

„IMTM е най-старото туристическо изложение в региона на източното Средиземноморие и най-голямото туристическо изложение, което се провежда в Държавата Израел. По значение IMTM се нарежда на едно от първите места сред международните борси в региона, като се наблюдава непрекъснато увеличение на броя на изложителите, професионалните посетители и крайните потребители”, уточни народният представител. Тя подчерта, че интересът към България от израелските туристи през последните години нараства, като усилията са насочени да се представи широката палитра от възможности на страната ни за практикуване на целогодишен културно-исторически и балнео и Спа туризъм, в съчетание с вече утвърдения на този пазар традиционен летен и зимен продукт.

„За миналата година регистрирахме 245 хиляди туристически посещения от държавата Израел в България, което показва устойчивост на туристопотока. Тази година на българския щанд на изложението участваха четири общини - Варна, Банско, Столична община и Стара Загора и 6 туристически фирми. Участието на общините в такива прояви води до нарастване броя на туристическите посещения. Пример за това  е община Банско”, каза още Даниела Савеклиева.

По време на посещението в Израел народният представител от Благоевград участва и в Световната конференция по дигитализация, киберсигурност и нови технологии 2019 OurCrowd Global Investors Summit.

„OurCrowd е глобална платформа за инвестиране на предприятия, която дава възможност на институции и лица да инвестират и да участват в нововъзникващи компании. Идеята е постижения от всички сфери на науката да се използват за подобряването на качеството на обществения живот. Форумът дава възможност на бизнеса да бъде още по-обединен, още по-свързан”, коментира Даниела Савеклиева.

Народният представител Александър Мацурев посети град Добринище, където проведе работна среща с кмета Петър Галчев и директора на ОУ "Климент Охридски" Зорка Шумарова.

"Обсъдихме възможностите за развитие и реновиране на материалната база на училището, а също така и подобряването на учебния процес.
Отправих официална покана към г-жа Шумарова, тя, учители и ученици от ОУ "Климент Охридски" да посетят Народното събрание и да се запознаят в детайли с работата ни и парламентаризма", сподели Мацурев в личния си профил.

Депутатът предвижда да осъществи подобни срещи с всички училищни директори в община Банско.
 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK