Представиха първия поетичен алманах, посветен на Банско и Пирин

Снимки: Община Банско

Сборникът е озаглавен "Камбаните бият за утреня"

В тържествената зала на читалище „Никола Вапцаров” в Банско беше представен първият поетичен алманах, посветен на Банско и Пирин. Претворените в стихове чувства на обич към Банско и Пирин са събрани в сборник, озаглавен „Камбаните бият за утреня”.

Съставителите са избрали това символно заглавие, защото звънът на камбаната е зов за пробуждане, подтик към себеосъзнаване, стремеж към осъществяване на житейската мисия на всеки човек...

В препълнената зала на читалището се събраха изкушени от поезията банскалии и приятели на Банско, обединени от любовта си към планината, града и неговия буден дух.

В приветствието си към авторите, съставителите, гражданите и приятелите на Банско, кметът Иван Кадев сподели вълнението си от чутите стихове и пожела на поетите творческо вдъхновение, а на съставителите - да създадат традиция в издаването на алманаха.

Като свои мисли, той сподели казаното: „И нека бият камбаните на Банско! За утреня! За благословия, за вяра, за добротворене. Ново начало за нови дела в нашия общ дом. От всички нас зависи да пазим здрави темелите на този дом, да вдигнем нов покрив, от който да звъни камбаната на духовността!”

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK