Иван Кадев даде начало на предизборната си кампания: Банско е нашата България!

Снимка: Infomreja.bg

Победата е наша, защото Бог и истината са на наша страна, заяви кандидатът

Банско е нашият дом,

нашето минало и бъдеще,

Банско е нашата България!

Независимият кандидат Иван Кадев откри официално предизборната си кампания в препълнената голяма зала на читалището в град Банско.

Кадев представи лицата от листата - екипът, с който излиза като кандидат за кмет на курортния град.

В залата присъстваха граждани на Банско, както и жители на град Добринище и селата Места, Филипово, Кремен, Обидим, Осеново и Гостун.

В приветственото си слово кандидат-кметът сподели:

Преди няколко седмици реших да се кандидатирам като независим за кмет на Община Банско, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от всички политически сили извън управляващите и от името на всички независими хора в нашата община.

Размишлявах дълго, защото да поемеш такава отговорност не е лесно. Аз цял живот съм бил човек на думата и отговорността и не мога да поема кауза, ако не вярвам в нея. А в Банско трябва да вярваш!

Реших да се кандидатирам, защото последните години огромна част от моите съграждани казват „СТИГА ВЕЧЕ“.

Своите съмишленици Кадев определи като отбор от млади, умни и можещи хора, които имат една цел – бъдещето на Банско.

Важно уточнение в речта си кандидатът направи, разбивайки спекулациите, че се води предизборна битка за кметския стол: Не сме тръгнали на война! Тръгнали сме да възстановим мира и надпартийната сигурност в нашата община! Аз разбирам кметското управление по следния начин - добрият кмет е длъжен да слуша, да чува, да помага и да окуражава своите съграждани. Кметът не бива да унижава съгражданите си и да ги прави зависими от безпринципната си воля. Управленецът и администраторът са народни слуги и аз ще бъда пръв между тях. С ваша помощ.

Кадев подчерта с уважение работата на досегашното управление, заявявайки:

Никой не отрича, че свършената работа е много. Аз залагам на приемствеността на успешните практики и на опита на добрите експерти! Но има много какво още да се върши. От днес нататък ще говоря за властта в множествено число, защото заедно ще постигнем успеха и заедно ще въртим кормилото.

Кандидатът начерта и основните приоритети в управлението си:

  • Ще продължаваме да развиваме Банско като зелен, чист и красив град, но ще стигнем и до най – крайните квартали със семпла и функционална инфраструктура. Няма да подминем в работата си нито едно от селищата в общината. Няма да допуснем днес да се полага нов асфалт, а утре да се копае.
  • Отношението към промишлените зони няма да бъде като към второстепенни обекти, защото всъщност те са гръбнакът на малкия и среден бизнес тук. Ще ги поддържаме непрекъснато, а не само в последния предизборен месец.
  • Ще помогнем продукцията на местните производители да има своето специализирано място за реализиране на местния пазар.
  • Редът и сигурността в общината ще бъдат наша И МОЯ приоритетна задача. Ще преразгледаме концепцията за “Синя зона”, като на първо място създадем организация и възможности за алтернативно паркиране.
  • Ще обновим и поддържаме съществуващите спортни площадки и съоръжения и ще изградим нови за упражняване на масов спорт от нашите деца и младежи. Защото сме длъжници на младите!
  • Ще работим ръка за ръка за продължаване развитието на ски–зоната, защото усилията на всички, работещи в туристическия бранш, превърнаха Банско в Зимна столица на Балканите и продължават да ни правят известни в Европа и в света.
  • Ще продължим да утвърждаваме Община Банско като целогодишна туристическа дестинация. Ще преосмислим концепцията за провеждащите се фестивали и ще подадем ръка за развитието на нови туристически атракции и различни форми на туризъм. Ще помогнем идеите на представителите на туристическия бранш да намерят своята реализация
  • Ще даваме нашата подкрепа на всички образователни структури в общината, защото модерното ни европейско бъдеще може да бъде изградено единствено от просветени млади български граждани.
  • Изконните ценности - история, култура, духовност – ще бъдат доразвивани и винаги ще имат достойно място в нашата работа.
  • Ще развиваме екологично Банско. Екологията не е просто модерна, тя е задължителна, защото от нея зависи здравето на бъдещите поколения. И тук имаме да решим важни задачи: използването на топлоцентралата в Банско, газификацията на общината, разумното използване на водните ресурси.
  • Ще надграждаме съществуващите и ще създадем нови, съвременни социални услуги, защото хората в неравностойно положение са част от нас. Здравето и здравословният начин на живот на всички граждани ще бъдат наша всекидневна грижа.
  • Всички младежи ще заемат своето подобаващо място в управлението на общината.
  • И не на последно място: публичните средства ще бъдат изразходвани отговорно, законосъобразно и прозрачно. И оценката за прозрачност ще я давате вие, а не платените агенции.

Сред тези основни направления в бъдещата си дейност, Кадев допълни:

В нашата програма няма да намерите всички задачи, които предстои да бъдат изпълнени. Защото тя е отворена. Ще бъде допълнена заедно с вас и ще отрази вашите предложения и идеи. Защото всеки от вас може да ги каже най–добре, сблъсквайки се с ежедневните проблеми. Винаги ще съм готов да ви чуя. Обещавам ви! Знаем какво е направено. Знаем как не трябва да се управлява. Знаем и какво искаме да постигнем, заяви кандидатът. Задачата ни през предстоящия управленски мандат няма да е лесна, защото първото, което трябва да направим, е да убедим цялата държава, че БАНСКО НЕ Е ПОВЕЧЕ СИНОНИМ НА КОРУПЦИЯ И РЕКЕТ.

В този дух от речта, представена пред всички присъстващи, стана ясно още, че няма да бъдат направени „договорки с властта“ и компромиси в управлението:

Аз съм български офицер, а не сарафин! Днес заставам пред всички вас и заявявам: Страхът и натискът в община Банско ще бъдат изкоренени, а който дръзне да ги налага – наказан. Няма да има „мои“ и „твои“ фирми за обществените поръчки, а граждански контрол върху избора им. Ще премахнем усещането, че общината е тържище за обществени поръчки!

Бе подчертано още, че при постигната победа и управление никой от досегашните общински служители няма да стане жертва на реваншизъм, ако изпълнява съвестно и професионално задълженията си.

Кадев силно заяви, че работи надпартийно:

Напразни са заплахите, че независимите кметове не ще могат да работят с централната власт, която е от друга партия. Няма разумно правителство, което да не подкрепи местната власт, когато тя не работи против, а за интересите на народа. Затова веднага след спечелване на мандата ще проведа конкретни разговори с правителството за съвместни и координирани действия за развитие на общината и района.

Победата е наша, защото Бог и истината са на наша страна!

С тези думи кандидатът пожела успех на всички, които го подкрепят за едно ново бъдеще!

Кандидатурата на Кадев е издигната от Инициативен комитет, зад която освен БСП ще застанат и редица други партии и граждански организации, сред които Сдружение „Бъдеще за община Банско“, ВОЛЯ, ДБГ, ДСБ, НДСВ, Демократична България.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Богдан22:52 - 11.10.2019
Всичко е Ок, но какво търсят там лапетата на по 20 г., които още не знаят къде са, камо ли да оправляват- визирам момичетата?
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK