Велизар Енчев в Кюстендил: От евроизборите зависи дали правителството на ГЕРБ ще бъде детронирано от властта

Велизар Енчев, снимки: Infomreja.bg

Това са избори за европейски депутати, но по същество са вот на недоверие към правителството на ГЕРБ и към т.нар. „Обединени патриоти“. От този вот зависи дали ще има предсрочни парламентарни избори, на които ГЕРБ да бъде окончателно детронирана от властта.

За 10 години те показаха какво могат, по-точно какво не бива да се прави. Това заяви кандидатът за евродепутат от „БСП за България“, д-р Велизар Енчев. Той проведе среща в Кюстендил с членове и симпатизанти на партията, както и с общинския председател на социалистите, Росен Димитров.

Преди малко премиерът Бойко Борисов е заявил, че опозицията готви нов „Костинброд“ на ГЕРБ. Това е добра новина, тъй като Борисов е готов за загуба и търси алиби. През последните 5 дни бях в Северна България – Плевен, Русе, Силистра, Тутракан и Шумен.

Навсякъде има два феномена – от една страна страх, а от друга увереност, че този път ГЕРБ ще бъде победена. Имам усещането, че и негласуващите този път са готови да дадат своя глас за нас, категоричен беше Велизар Енчев, който може да бъде подкрепен с №18 в бюлетината.

По негови думи това са първите европейски избори, на които се говори най-малко за Европа и повече за България. Той призова кюстендилци да подкрепят листата на „БСП за България“, "за да можем да живеем по европейски и да стартира процес на рестартиране на системата, която да изхвърли антиевропейската партия ГЕРБ и нейните организации".

На тези избори ние решаваме европейското бъдеще на България. Не е нормално Европа да се управлява толкова време от десни и консервативни правителства, които доведоха дотам нещата, че Великобритания напуска ЕС заради изключително погрешната политика на Ангела Меркел, категоричен беше Енчев.

Той обяви още, че през 2017 г. ГЕРБ не е спечелила изборите, а ги е откраднала. От своя страна БСП е успяла да увеличи парламентарната си група от 40 на 80 души.

Енчев посочи, че съпротивата срещу ГЕРБ е започнала именно по време на парламентарните избори преди 2 години, а първата победа над ГЕРБ, която ги е отпратила в политически нокдаун, е бил изборът за президент на Румен Радев.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK