Иван Гранитски, Евтим Евтимов и Петър Андасаров на среща с неврокопчани

снимки: infomreja.bg

Вълнуваща литературна вечер организират община Гоце Делчев и читалище „Просвета" с Иван Гранитски, Евтим  Евтимов и Петър  Андасаров. Неврокопчани ще имат възможност да се докоснат и насладят на творчеството на известните български творци този четвъртък от 18 часа в залата на читалище „Просвета", както и да разговарят с тях на творчески и житейски теми.

Иван Гранитски е автор на 25 книги с поезия, критика и публицистика, между които "Поезия и поетическо самосъзнание", "Отвъден  щурец”, "Подземията на съня", "Кораб от светлина", "Лятото на чакалите" и много други.

Творчеството на Евтим Евтимов е познато и много уважавано от хиляди негови почитатели. От неговата тайна и пламенна любов се раждат едни от най-великите шедьоври на българската любовна поезия, сред които „Горчиво вино", "Обич за двама”, "Ако ти си отидеш за миг”, "Крадец на обич", "За  две ръце", "Нощ над Петрич” - превърнали се в най-красивите текстове на българската музика, които и до днес се пеят от най-талантливите български изпълнители.

Петър Андасаров също е един от талантливите и интересни български поети. Автор е на 27 книги с поезия, художествена публицистика и стихове за деца, които се пишат като стихове за възрастни.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Иван21:18 - 08.04.2013
Какви глупости говориш-(предизборно за БСП)..я не се излагай.Тези велики съвременни български поети бяха и в ПМГ "Яне Сандански" на среща със зрелостниците.Срещата беше много поучителна,четяха въздействащи стихове и фрази.Аз лично останах много вдъхновен,духовно извисен и удовлетворен от тяхното разбиране,биография,творчески потенциал и воля!
бсп16:51 - 01.04.2013
Аха,предизборно за БСП,този Гранитски,не беше ли техен кандидат за премиер..
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK