Иван Църваришки започва с Академик

снимка: infomreja.bg, архив

Бившият юноша на Пирин Иван Църваришки ще започне подготовка с отбора на Академик София. Духчето вече е свободен агент, след като прекрати договорът си с Локомотив Пловдив. В началото на януари 2010 година Църваришки премина от Септември Симитли в Локомотив Пловдив, а контрактът му бе за срок от 3 години.

За близо двегодишния му престой при смърфовете Иван не успя да получи доверието на няколко треньори, ръководили пловдивския клуб. По непотвърдена информация заплатата на вратаря бе 2000 лева, а в договора бе включен и наем за жилище.

Статутът на дълбока резерва явно не се е харесал на Духчето, който минаваше за един от най-талантливите вратари от школата на Пирин в последните 5 години. Опитите му да скъса с клуба на Коко Динев най-после се увенчаха с успех. От началото на месец декември той вече е свободен агент.

От началото на 2012 година 23-годишният страж ще започне подготовка с Академик София. За привличането му в сателита на ЦСКА е настоявал лично наставника на студентите Сашо Борисов. В момента Академик заема незавидното 8 място в Западна Б група с актив от 15 точки.

В 14 мача отборът е допуснал 18 гола, което налага засилване на конкуренцията при вратарите, а привличането на Иван е точно с такава цел. Дебютът на Църваришки с екипа на столичани в официален ще бъде на 25 февруари срещу Бдин във Видин. За Църваришки преминаването във Академик може да бъде трамплин към ЦСКА, заявиха негови близки. Всичко, обаче зависи само от неговите изяви на терена.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK