Иван Цветков изравни рекорд

Иван Цветков, снимка: снимка: gong.bg, архив

Юношата на Пирин Иван Цветков бе избран за играч на първия кръг в А група. В него таранът вкара хеттрик за Ботев Пловдив в мрежата на Славия. По този начин ветеранът стана едва вторият футболист след Здравко Лазаров, печелил приза с три различни отбора. Цветков е получавал наградата на Пресклуб България и вестник „Футбол“ с Пирин, Левски и Ботев Пловдив.

За да спечели този път, Иван Цветков е получил 11 гласа. Второто място е за Георги Андонов със 7 гласа, а трети се нарежда Емил Гъргоров, който има 4.

Иван Цветков ще излезе в неделя на "Герена" срещу бившия си тим "Левски", въпреки че първоначално е имало такава уговорка с "Ботев".

Цветков премина в "Ботев", след като в "Левски" достатъчно ясно му бе показано, че е нежелан в клуба. На нападателя, който миналия сезон вкара най-много голове за "синия" тим, бе предложена по-ниска заплата и накрая той си тръгна. В пловдивския клуб са категорични, че няма как Цветков да не рита срещу бившия си тим, след като не е преотстъпен от него, а по-скоро изгонен. Самият той също искал да рита на "Герена" в неделя.

Цветков игра за отборите на СК Хееренвеен, Веендам, Цволе, Хелмонд Спорт, Спарта Ротердам, Сиваспор и Хазар Ленкоран, преди да се върне в родния Пирин.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK